19.5.07

Re:Amerge

Amerikka on edelleen paska maa. Vaikkakin kesän aurinko tekee siitä hieman mukavamman katsella, mutta vain silloin kun lämpö on 65 - 80. Kaikki vähemmän, on täällä kylmää, ja kaikki enemmän, on tällaiselle pohjoismaalaiselle älykölle aivan liikaa. Mutta edelleen aina kun jossain on jotain, sitä on hillittömän paljon; lämpöä, läskiä, myrskyä, rantaa, taloa, kauppaa, tietä, ihmistä.

Osuvasti Torstain haasteeseen viime päivät on tullut riehuttua satamassa, joten siihen liittyen ajatus oli ottaa kuva kovasta, myrskyisestä ja ruuhkaisesta konttisatamasta (joka nykyään on mielikuvani satamasta), mutta koska hyvän kuvan kamerointi työntouhussa on hankalaa, varsinkin alueella jossa kuvaus on kielletty, niin pistetään sitten tällainen leppoisampi huvisatama. (joka varmasti monien tiukkapipojen mielestä enemmän haasteen mukainenkin)


Rights to add secondary picture later reserved. And exercised (23.05.07).

"Satama on karu tyyssija uupuneelle työläiselle. sataman laajuus, liikuteltavien konttien rakennelmat, kelin vaihtuvat rankkuudet, merkkivalojen varoittava välke on pelottavaa, joka rasittaa silmiä pitkän työvuoron lopuksi. Rohjot, tekniikaltaan monimutkaiset koneet, joita nopea työtahti heiluttaa, ovat omiaan hajoamaan väärällä hetkellä. Ja se, jolla ei enää ole asuntolainaa eikä kunnianhimoa, hän voi huvitella rauhallisella ja ylimyksellisellä tavalla: tarkkailla nosturin tornissa istuen tai aallonmurtajaan nojaten, kuinka liikkuvat ne, jotka töihin lähtevät ja ahertavat: ne, joilla on vielä voimaa aikataulussa pysymiseen ja halua yrittää rikastua."
Kuvassa satamatyöläisten satamatyökoneiden taukosatama.

We love lunch meat
yes we do
© Commercial

1 kommentti:

  1. Ahtaajat konttisatamissa, huvisatamissa välistä muuten ahdasta.

    VastaaPoista