12.3.11

K-Kaupan-hinta-kusetus

KKKK-Citymarketin mammuttimarkkinoilla oli sukkatarjous. Käytävällä miehen korkuinen plakaatti 5euroa/6paria, vieressä "bulkkilaatikko", jossa lukuisia 6 parin sukkanippuja, ja yläpuolella vielä uudestaan, 6 paria / 5 euroa. Kassalla kuitenkin kuittiin kirjataan:
"Miesten 6pr sukat 8,95"
Takaisin laatikolle katsomaan, mainoksessa onkin nimetty yksi valmistaja ja kyseisessä korissa on kahden eri valmistajan lähes identisiä sukkapaketteja. Niin ja sen toisen valmistajan hintatietoja ei, ainakaan näppärästi, näy lähimailla.
Opetus, tarkista kuitti AINA.

Itse huomasin kusetuksen ajoissa, koska ostoskassissani oli vain 3 tuotetta, ja ylimääräinen 3,95 oli huomattavissa. Mutta kuinka moni automarketista viikko-ostoksia tekevä kiinnittää maksamiinsa hintoihin huomiota? Selkeästi aivan liian harva.
Nyt on taskussa kuitti, jossa lukee -8,95.

Jos joku vastaväittäjä nyt sanoo että, mitätön alle neljän euron virhe on merkityksetön yksilön kannalta, niin vastataan saman tien. Kusetus ei ollut mitätön 3,95e vaan törkeä 79% ylihinta, ja kovin todennäköisesti hyvinkin tarkoituksellisesti järjestettynä. Jos olet valmis hyväksymään laskussasi kyseiset 8,95 sukat, vaikka olit ostamassa 5 euron sukkia, olet varmaan sitten valmis ottamaan myös vuokraasi, lainankorkoihin tai sähkölaskuusi 79% korotuksen.
Tell me,
Is that so wrong.
It can't be that wrong.
©2010 Julianne Hough

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti