22.3.14

Tahotonta

Tämä olisi uutiskritiikki-juttu, mutta koska se on enemmistönä kuollut niin "valitan" tänne.
Erinäisen ketjun kautta päädyin mbnetin "uutiseen" otsikolla "Näin youtuben erikoisjoukot vahtivat ei toivottua sisältöä". Odotus jutun lukemisesta oli saada vastaus kysymykseen MITEN, jota otsikon NÄIN hieman antoi ymmärtää. Mutta kaikkea muuta, ei siinä kerrottu yhtään että miten, vain kevyesti se, että millaisen porukan toimesta.
Myönnetään että uutisseurantakokomukseni on pieni, mutta koska en muistaakseni aiemmin ollut törmännnyt mbnetin sortuneen tuohon "Näin blaa blaa.." / "Katso kuvat" -uutisointiin, järkytys ensikokemuksesta oli suuri.

Masentuneena poistuin "uutisesta" mbnetin etusivulle, katsomaan josko siellä olisi jotain parempaa, kun en tietokone-uutisia ole seurannut aikoihin. Niin eikös etusivulla ole linkki samaan youtube juttuun, mutta nyt otsikolla: "200 tahoa vahtii youtuben sisältöä." Koska jutussa itsessään määrästä oli kerrottu että se on "noin 200 henkilön ja organisaation erikoisjoukko" ja "joukossa on noin 10 erilaista valtion laitosta", otsikkoon tehty lyhennys on mielestäni anteeksiantamaton. Taho voi joissain tilanteissa tarkoittaa yhtä henkilöä, mutta oletuksena se kyllä on mielestäni jokin elin/organisaatio/tms.
Plus, juttuun linkattu verge (ja wsj) myös kertovat tarkemman kuulloisesti että "the vast majority are individuals who spend a lot of time flagging videos" ja "Fewer than 10 participants are government agencies or non-governmental organizations".

Vaikka sillä ei mitään seurausta olisi ollutkaan, olin niin valmis kommentoimaan tätä kokemaani vääryyttä mbnetin uutiseen, mutta kun siat vaativat kommentointiin rekisteröinnin $#%

Jopa vähäinen uutis/netti-seurantani vähenee tällä kokemuksella vielä entisestään. Haluaisin kyllä, jossain määrin, tietää mitä ympärilläni tapahtuu, mutta kun siihen ei anneta mahdollisuutta.
Let's get, let's get, let's get, let's get
rocked
©1992 Def Leppard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti