12.2.15

Päiväammattiopistokoti


Ammatti kaltaisessaan seurassa.
Jokainen työpaikkani on ollut sellainen, jossa työaika on joustava. Virallinen termi (ainakin osassa) on saattanut olla liukuva, mutta anyways. Kuitenkin siis sellainen, että ketään ei kiinnosta tuletko töihin kello 7, 8, 9 vai joskus toiste ihan sen mukaan koska heräät tai ehdit. Eikä se jos kesken päivän hoitaa omia asioitaan muutaman tunnin.

Joskus heikkoina hetkinään, on luullut kaipaavansa kiinteitä työaikoja, joissa etuajassa lähteminen olisi vain itselle plussaa, sen sijaan, että kirjaa siitä itselleen liukuvaan työsaldoon miinusta.

Tästä lähtökohdasta siis, uutimissa ajoittain liikkuvat jutut, joiden mukaan etuajassa tuleminen ja illasta yliajan tekeminen olisi jotenkin oudon ahkeran työläisen merkki, vaikuttavat tuntemattomalta. Kyseiset jutut kun viittaavat siihen, että yliaika olisi palkatonta työtä, eli aikaa pois tekijältä, ilman että maksaa antajalle lisää. Kun taas omassa maailmassani tekemäni työn määrä/kustannus -suhde ei muutu siitä, teenkö päivässä 6 vai 12 tuntia. Sen ainoa vaikutus on siihen annanko vakiosta eroavan työpanokseni tänään vai joku toinen päivä.

Hienoa.

dejavuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti