17.4.07

Elämän tarkoitus

Facts of life:
    1) hinnat nousee
    2) ihmiset valittaa
    3) mitään ei tapahdu
    4) paitsi, goto 1


Miksei hinnat ja palkat voisi olla vakiot? Juttujen ja asioiden hinnat kiinnitettäisiin hetkellä x sellaisiksi että niitä ei saisi koskaan muuttaa, samoin kuin palkat. Kaikista töistä saisi saman palkan, aina iankaikkisesti aamen. Kuinka helppoa olisikaan se ettei tarvitsisi olla kateellinen naapurin ceon optiotilipussille, tapella oman pomon kanssa palkasta tai miettiä mihin se palkka riittää, kun se olisi valmiiksi laskettu fakta että yhdellä palkalla saa joko n koppaa olutta, m pötköä makkaraa tai k kilowattia sähköä. Tämäkään malli ei tietenkään estäisi sitä että toiset työt olisi halutumpia kuin toiset, mutta se olisi sitten vain elintason mittari se että kuinka mieluista työtä teet palkkasi p eteen. Yksi ideaalimaailma tämäkin.

Ikivanhana (joo olen hidas hämäläinen) jälkihuomiona hintojen noususta: Vähitellen jo hieman liian helpponakin kohteena euro. Muistatko mitkä rahat markka-aikaan sai pankkiautomaatista? 20 ja 50 setelit. Entäs nykyään? No tietysti (ne "samat") 20 ja 50 setelit, Näin sitä isot herrat opettivat meille valheellista tuttuutta ja yhtäläisyyttä valuuttojen kesken.
Tähän heräsin taas ostettuani turhakkeen hintaan 3,60 ihan vaan nähdäkseni toimisiko se, (eihän se toiminut) mutta ikipäivänä en moisesta testistä olisi maksanut 21,40, puolet siitä niin olisi ehkä voinut onnistua.

Don't Fuck With A Ruffneck
©1994 DJ. Ruffneck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti