7.2.08

Voit voittaa mahdollisuuden voittaa

Mynthonin kilpailuun, jossa kahdesta rasiasta löydettävillä yhdistettävillä osilla voi voittaa palkintoja, on osallistumismahdollisuus myös tekstiviestillä. Ohjeissa mainitaan että: "Tekstiviestiosallistumisessa voittotodennäköisyys on sama kuin rasian ostamalla."

Unohdetaan ensin mahdollisuus sille huijaukselle joka tuossa kirjaimellisesti lukee, eli että tekstiviestillä ei voi voittaa lainkaan, koska rasioilla voittoon tarvitaan 2 rasiaa, joten yhden rasian ostamalla ei todellakaan voi voittaa.

Niin, mihin todennäköisyyteen sen tekstiviestipalvelimen arpanoppa on säädetty?

Fyysisiä rasioita on rajallinen määrä, niissä on tunnettu määrä osia joilla voi tehdä tunnetun määrän voittokombinaatioita. Näitä kombinaatioita pitää olla puolet tarjolla olevien palkintojen määrästä, jotta tekstiviesteillä voi voittaa yhtä paljon.
Ongelma tässä syntyy siitä että kilpailuaika on 4kk, yhdestä numerosta kisaan voi osallistua kerran päivässä, eli pelkästään suomalaisten kännyköistä kisaan voi pahimmillaan tulla 700 miljoonaa osallistumista. Jos yhden osallistumisen todennäköisyys on sama kuin rajallisesta rasiamäärästä parin ostamisella, niin minun matikkani saa kyllä tulokseksi että 700 miljoonaa osallistumista aiheuttaa lievästi enemmän voittoja kuin Mynthonin varastosta löytyy. (tai sitten jossain on virhe)

Vapauttaako lause "Palkintoja on rajallinen määrä" vastuusta? Auttaako kuluttajasuojavalituslautakunta? Kuka korvaa kivut ja pahan mielen?

Siis, asiaa pyörittäessä tulee mieleen ainoa mahdollinen vaihtoehto, että ehdoissa mainittu voitto, johon siis on sama todennäköisyys osallistumistavasta huolimatta, itseasiassa onkin "voi voittaa" -esitila, eikä 'oikea' voitto, jolla saa jotain konkreettista?
Saadakseen oikean palkinnon, edes sen yhden 4€ rasian, pitääkin voittaa kahdesti.
You can't win
You can't break even
Ain't the way it's supposed to be
©1978 M.Jackson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti