25.4.10

Älä kerro, minä kysyn - jos haluan

Ignore the dark and it is a beautiful place.
En perusta mainoksista.
Pääosin syy on siinä että, en halua että minulle kerrotaan mitä minä haluan.

Kärjistettynä mainosvälttö-esimerkkinä; vaikka olisit keksinyt lääkkeen syöpään, niin en halua nähdä mainosta ja linkkiä kauppaasi jossa myyt tätä lääkettä. Jos joskus tulee tilanne että tarvitsen helpotusta syöpään, niin silloin erityisesti etsin syöpälääkettä alan tietolähteistä, jolloin löydän toivottavasti tarvitsemani.
Elän jopa pidemmälle ajatuksen "ei kaipaa sellaista mistä ei tiedä" kanssa, sillä en halua nähdä mainosta edes flunssalääkkeeseesi ihan vain siksi että minulla on flunssa. Vasta kun omatoimisesti haluan flunssalääkettä etsin sitä erikseen.

Television kanssa mainokset minimoituvat kun katselee kaikki ohjelmat nauhoitettuna, jolloin mainokset voi ohittaa kelaamalla.
Internetissä vältän mainoksia lisäämään valittuja urleja privoksyn blockkilistalle aina sitä mukaan kun niihin törmään. Koska en koe olevani yhdenkään mainoksen kohderyhmässä, niiden katsomatta ja lataamatta jättäminen ei pitäisi olla keneltään pois. (Paitsi operaattorilta, jonka kaistaa käytetään vähemmän.)

Bannilistallani on myös "ristiinviittaukset", jotka myös ovat pelkästään mainoksia tai saman konsernin sisäistä (mutta asiaan liittymätöntä) promootiota. Siis kuten:
.taloussanomat.fi/hs_(fi_)?box.php
Eli, ollessani katsomassa talousmaailman uutisia, en halua nähdä hesarin tuoreimpia uutisia, listaa uusista vapaista työpaikoista tai mikkofiin erääntyviä huutokohteita. Jos haluan, menen tiedon lähteille niitä etsimään.

Mainosblockkauksen kaverina estän myös suuren osan kaikista statistic/tracker/counter palveluistakin. Koska:
a) Ne eivät ole asiota joita olen etsimässä.
b) Ne eivät tuota minulle lisäarvoa. - Tieto siitä että olen 297. sivun ladannut tai edes se että 15 edellistä vierailijaa on "likettänyt" sivua, on minulle ja sivun asialle täysin merkityksetön.
c) Niiden keräämiä datoja käytetään mainostustarkoituksiin, ja miksi ruokkisin järjestelmää jonka tuotantoa en itse syö.

-
Ihmisiä ärsyttääkseni voin todeta että logiikkani pätee myös esimerkiksi kaikkiin (mm.kadulla) vastaan tuleviin rahankeräyksiin, oli ne sitten kerjäläisiä tai ihan valideja Punaisen ristin taksvärkkikulkijoita. Että ihan vain siksi, että nyt on Katsistanissa nälänhätä ja sinne on joku päättänyt kerätä rahaa, en suostu sitä antamaan. Vaan, vasta kun itselle tulee sellainen mieli että nyt voisi antaa rahaa hyvään tarkoitukseen, niin etsin sopivan kohteen ja annan sinne.

-
Tämän taustalla taitaa olla perusajatus etten halua että minulle kerrotaan sellaista mitä minä en kysy. Olen oman elämäni pomo, kenenkään muun halut ei minua kosketa.

Jos tämä tekee minusta kylmän tai epäinhimillisen apinan, so be it.
See no evil, Hear no evil, All seems well.
I don't even wanna
be your friend
no, no, no
©2003 Roc Project

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti