25.9.12

Melkein siistiä

Yhden miehen huushollissa siisteys rapistuu pikkujuttujen tekemättömyyteen.
Sanoin miehen, enkä ihmisen, sillä voisin kuvitella että naisilla on enemmän silmää moisille pikkujutuille (lue: naisia pistää silmään pikkujutut), joten allaoleva ei päde heihin. Epäilemättä eivät ole täydellisiä hekään, valitettavasti, mutta siitä saatte lukea jostain toisaalta.

Siis sellaisten pikkujuttujen kuten luettujen lehtien, tyhjennettyjen ostoskassien ja käytettyjen ruokapakkausten pois siirtäminen, tiskikoneen tyhjennys ja täyttö. Tehtävien, jotka syntyvät jonkin tapahtuman tai sekvenssin forkkaus-pisteissä.
Jotenkin tuntuu siltä, että kahden hengen taloudessa, koska tekijöitä on kaksi, forkkaus ei ole välitön ongelma, sillä se toinen voi helposti hoitaa sen sekundäärisen taskin, koska tämän ei tarvitse tehdä sitä primääriä. Nämä yksinäiseltä tekemättä jäävät tehtävät, eivät ole mitenkään erityisen epämiellyttäviä, jotta ne jäisivät siksi tekemättä, varsinkaan kun ottaa huomioon, että niiden tekemistä seuraa havaittava parannus elinympäristöön.
Eli voisin siis esimerkiksi hyvinkin mielelläni siistiä kokkauksen jäljet, jos joku toinen kokkaa. Mutta koska joudun itse "kokkaamaan", siivoaminen ei huvita enää siinä vaiheessa, kun makaa maha täynnä ja tyytyväisenä sohvalla.
"Sairaan väsynyt"
(ↄ)anyone

4 kommenttia:

 1. Hieno blogi!

  Haastan: entä, jos kaikki ovat täydellisiä?

  ;)

  VastaaPoista
 2. Puhun hieman itseäni vastaan, mutta;
  Täydellisyys on valitettavasti (ja vähemmän täydellisten onneksi onneksi) subjektiivistä, eli oikeastaan kaikki ovat (riittävän) täydellisiä, ainakin jonkun toisen/tietyn mielestä.
  Se miksi sanoin ettette ole täydellisiä, johtuu vain siitä, etten ole vielä tavannut sitä, joka olisi omasta mielestäni täydellinen, varsinkin kun se vaatii myös sen, että olen itse kyseiselle hlölle kelpo.

  VastaaPoista
 3. Hehheh, olen katala nainen ja nautin miesten pussiinpuhuttamisesta:) Just kidding!

  Toivon kovasti, että löydät jonkun vierellesi jakamaan elon hymyt ja itkut. Maailma tarvitsee lisää rakkautta!

  VastaaPoista
 4. Tilannepäivitys: näin nykyään parillisena asiat ovat kieltämättä muuttuneet. Tuntuu että minä olen se, joka enemmän korjaa mainitun kaltaiset pikkuasiat pois ja paikoilleen käyttönsä jälkeen. Talouden toinen on nyt puolestaan se, joka jättää asioita käyttöpaikoilleen ja minä, ainakin välillä, siivoamassa myös niitä. Kyseessä tuskin on toisen luvaton kevytmielisyys asiassa, vaan ehkä olen muuttanut omaa siisteystasoani tiukemmaksi, johtuen siitä että "sotkijoita" taloudessamme on kaksi.

  Disclaimer:talouden toinen ei ole tavaton tai tee mainitsemallani tavoin aina, mutta sen verran että niin voin tässä "kommentoida" :)

  VastaaPoista