18.8.06

Elä ke ttä?

Noniin, nyt on sitten aloitettu kuolemaan varautuminen. Meinaan hetki sitten poistuin pankista eläkevakuutussäästösopimuspaperien kanssa.
Ensimmäiset 30 vuotta on eletty vastuuttomana kersana, seuraavat 30 vuotta ollaan asiallinen ja säästetään viimeisen 30 vuoden riettauksiin. Näinköhän tuo elo menee.
Oli muuten hyvä myyjä neiti siinä papereita tekemässä. Ensimmäisen laskelman jälkeen kysyi epäluuloisena, "Millaisia eläkemääriä olit saanut edellisellä katsonta kerralla? Oletko aivan varma että näin paljon haluat pistää? Tätä kuukautista säästösummaa voi sitten pienentää ihan koska vaan. Kun näitä rahoja ei saa pois sitten kuin vasta eläköityessä."
Näin siksi kun laskelma kertoi tulevaksi eläkkeeksi tukevat 6000e/kk ja risat. Kyllä siihen hintaan kelpaisi pappana sitten lähteä purjehtimaan. Mikäli moinen silloin olisi ainoa järkevä harrastustoimi.
Summa on järjetön, mutta mitä muuta on oletettavissa kun laskun tekee oletuksella että vähintään 10% varma tuotto tulee joka vuosi kuin junan vessa.
Mutta näin, loppua odotellessa.. viikonloppu taas..
Oven takana, joku koputtaa,
Kuka, kuka se, siellä ruikuttaa, aina vaan.
Voi kun pääsis lepoon, haudan viileyteen ja rauhaan.
© Sielun Veljet

2 kommenttia:

  1. heh, tässä sitä nyt nähdään miten tuotto kasvaa silmissä. Vasta ensimmäinen kuukausi mennyt ja sijoituksesta on jo kadonnut 5% tuhkana tuuleen.
    Tätä menoa potin kasvaminen lakkaa parissa vuodessa huolimatta joka kuukautisista lisämaksuista.
    :) Taitaa purjehdus jäädä vain haaveeksi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se 10% on ihan realistinen oletus pitkällä aikavälillä. Itselläni on kolme-neljä vuotta tuo pyörinyt ja taitaa olla 30% luokkaa sen kasvu. Eli ei ihan huonosti.

    VastaaPoista