30.8.06

Valvotaan yhdessä!

Pysäköinnin sekä ylinopeusvalvonta kansalaisoikeudeksi!

Törmätessäni tänään tuohon, tuli taas mieleeni vanhat suunnitelmat siitä että authoritäärien valvontatoimet pitäisi saada mahdollisiksi halukkaille kansalaisille.
Nykytekniikalla ei olisi temppu eikä mikään pystyttää esim. mms-palvelua, johon huolestuneet kansalaiset saisivat lähettää kamerakännykkäkuvia rikoksen/rikkeen suorittajista. Tuoreiden kännykkäkameroiden resoluutiot alkavat jo riittää rekisterikilpien tunnistamiseen samalla kun kuvassa näkyy rikkeen syykin. Näin ollen voisi tilanteen tullen raportoida sakkoja määräävälle taholle väärin pysäköidyistä kulkuneuvoista, tai harrastuneimmat vaikkapa handsfreettömästä kännykän käytöstä ajon aikana.

Toisena parannusta kaipaavana osa-alueena on ylinopeusvalvonta. Kannettavasta tutkapistoolista pitäisi saada edullinen kansalaisversio, jossa nopeuden mittauksen lisäksi kamera syyllisen kuvaamiseksi, gps paikannin sijainnin ja sitä kautta tieosuudella olevan nopeusrajoituksen varmistamiseksi sekä yhteysliitäntä, vaikka matkapuhelimen avulla viranomaisverkkoon, välittömän raportoinnin tekemiseksi.
Näitä laitteita voisi halukkaat, jollei sitten ostaa omaksi, niin hakea poliisilaitokselta ilmaiseksi lainaan ja kitkeä turvallisuutta vaarantavat rikoksenuusijat seudulta johon aina tunnettuina aikoina aikovat kulloinkin pesiä.
Näin olisi myös monelle mummolle hyvä harrastus eläkepäivien varalle. Ja sen sijaan että tarvitsisi lukijanosastoilla valittaa yöllisistä hurjastelijoista oman ikkunan alla, voisi itse tehdä asialle jotain.

Tällaisesta valvonnasta ei varmasti tarvitsisi edes maksaa ihmisille, sen verran maailmasta löytyy meitä vittumaisia, että varmasti syntyisi pelkkää plussamuotoista rahavirtaa tästä mahdollisuudesta valtiolle.
Jos pikkupojat ajaa mopolla kaks päällä
niin ei varmaankaan poliisikaan pamppujansa säästä
©1978 Eppu Normaali

2 kommenttia:

  1. Tuo kamerakännykkähomma on hieno ja ihan toteutettavissa oleva idea. Lainatutkat ovat sitten jo aika paljon vaikeampi juttu. Pelkään vain että naapurikyttäys saisi tästä ihan uuden muodon. Kahden sekunnin pysähdys väärälle paikalle ja naps, sakot tipahtaa postilaatikosta.

    VastaaPoista
  2. Kahden sekunnin pysähdys pysähdyskieltoalueelle on sama rike kuin siihen vuorokaudeksi parkkeeraaminen, joten ollaan tarkkana niiden pysähdysten kanssa.

    Ja saapa sitä nykyäänkin tehdä vastalauseen saamaansa sakkoon, jos kokee voimassa olleen lieventäviä asianhaaroja, joita parkkipirkko ei ole huomannut tai tyhmyyksissään tajunnut että "ihan vaan piipahdin tossa rahaa nostamassa, eikä missään ollut luvallisia paikkoja vapaana".

    VastaaPoista