14.11.11

Tapahtui aikojen alussa

Katsellessani Vantage Point -leffaa, tajusin taas kuinka syvästi inhoan elokuvia, jotka alkavat loppuhuipennuksella, jota seuraa "#### tuntia/päivää/viikkoa aiemmin"-teksti ja sitten loput 70 minuuttia on taas juonen kasausta, kohti sitä kertaalleen nähtyä loppua/alkua.
Ohjaajalla on pahemmin asiat kuralla, jos ainoa tapa saada katselijat kiinnostumaan leffasta on aloittaa lopun efektipläjäyksellä, vaikka siihen kuinka olisi tuhlattu koko elokuvan budjetti. Sillä vaikkei sitä näyttäisi leffa alussa ja lopussa, voihan sen silti näyttää kahdesti, leffoissahan kaikki räjähdykset tapahtuu kumminkin monesta kuvakulmasta peräkkäin ja hidastuksella.
Tähän alkuloppusyntiin on sorruttu myös isoissa blockbuster-leffoissakin, joita ei ollenkaan haittaisi vaikka alku olisikin hitaampi.

Ainoa keksimäni oikeutus lopulla aloitukselle on, jos loppu on sen verran pitkä, että siinä ehtii saada oletuksen asioiden tolasta, syistä etc. jotka sitten jälkeenpäin näytetty alku kääntää toisinpäin mutta uskottavasti ja ei ennalta arvattavasti. (Samalla kun tätä tässä sanon, takaraivo huutaa: ÄLÄ VÄKISIN YRITÄ KEKSIÄ LAIMEITA PERUSTELUJA, SE ON SILTI VÄÄRIN!)
Mutta useimmiten, loppu on vain huipennus, jota sitten odottaa koko leffan tapahtuvan. Eli leffa omatoimisesti spoilaa itsensä heti alussa.
Henkilökohtaisesti minua ei pahemmin haittaa, jos olen kavereilta kuullut leffan juonen ja lopun twistin ennenkuin olen itse leffan nähnyt, mutta jos leffa tekee sen itse, niin aaargffh!

Synninpäästö alussa mainittulle leffalle: ei kuulu valitettuun kategoriaan, koska koko leffa on yhtä takaisin kelausta. Mutta en minä sitä tiennyt vielä sen ekan kelauksen kohdalla, jolloin tämä entry alkoi.
cos I'm using technology
Ain't got time
©2000 Utah Saints

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti