26.1.07

O: Sosiaalisesti rohkeampi minä

Törmäsin yhtäällä ihmettelyyn miksi ihminen ei koskaan ole täysin onnellinen, vaan aina on jotain valitettavaa, oli se sitten kuinka pientä tahansa.

Mutta sehän on vaan suomalaisuutta se. Se jolla onni on, se onnen kätkeköön.
Jos olisit täysin tyytyväinen ja sanoisit sen ääneen, se olisi sama kuin suoraan vittuilisi muille, että meneepä teillä huonosti. Hyvät uutiset kerrotaan vain erikseen kysyttynä, koska silloin kysyjä kirjaimellisesti antaa luvan pröystäillä. Mutta ei silloinkaan kaikkea paljasteta.

Ja siten ne uutis-uutisetkin toimii. Kun oikeat ja isot uutiset on vähissä, ei lähetyksiä lyhennetä tai jätetä sivuja lehdistä pois, vaan tehdään pienistä kissanristiäisistä muka-isoja kriisejä.

Ja edelleen, hyvistä tapahtumista ei kannata tehdä uutisia, koska ei kukaan halua kuulla kuinka muilla menee hyvin, eli käytännössä huomata kuinka huonosti itsellä onkaan. Kateus on synnynnäistä siinä missä Allahin tahto on kukistaa harhaoppiset.

Eli ihmisen onnellisuuden ja tyytyväisyyden taso pitää lukea rivien välistä, siitä kuinka merkityksettömän kuulloisista ongelmista tämä valittaa.

Lisäksi, jos "omat asiat" olisikin kaikki hyvin, niin tieto siitä, että joku muu voi huonosti, estää olemasta täysin onnellinen. Toki huonompionnisia voi joissakin rajoissa auttaa, mutta silti kaikkea ei voi yksi ihminen korjata. Eli niin kauan kun joku muu on onneton tai kurja, kukaan muukaa ei voi olla täysin onnellinen.

Täydellisyys on utopiaa. Mikäli se olisi mahdollista, ei jäisi enää mitään parannettavaa ja saavutettavaa eli elämästä tulisi merkityksetöntä. *Poff* "Yhden teorian mukaan näin on jo kerran tapahtunut."

-----------------------------------
Ja jottei mene ihan off-topic niin:
Halutaan ostaa sosiaalisempi minä. Vähimmäistasovaatimus: kyky aloittaa keskustelu bussissa ventovieraan vastakkaista sukupuolta olevan vierustoverin kanssa.
It feels alright for a long sweet minute like hours before
But its more like looking out for something
I cant find anymore
©1984 Scorpions

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti