23.9.08

pölöpölö

Jonkin news readerini lähteen uutisen otsikossa väitettiin että teleoperaattorit ovat dinosauruksia. Johtuuko se siitä, että niiden puheliittymälaskutus on edelleen yhteysaikapohjaista, eikä varsinaista puheaikaa kuten myyntisloganeinsa voisi antaa ymmärtää.
Siis, kuten dataliittymissäkin maksetaan hyötykuormasta, eli välitetystä datamäärästä eikö sama periaate toimisi myös puhe-puolella?
Varsinkin näin hiljaisena ja vähäsanaisena miehenä kaipaisin liittymätyyppiä, jossa oikeasti laskutettaisiin vain puheajasta, eli siitä ajasta kun itse olen äänessä puhelimeen. Riippumatta siitä kumpi osapuolista on soittanut, lasku kummallekin tulisi sen mukaan kuinka paljon kumpikin on puhunut.

Eikös se olisi reilua?

-
OP'n asiakaslehden opiskelijatalous tasapainossa vinkkiartikkelissa kohdassa 1 mainitaan: "Budjetin laatiminen varmistaa, ettet kuluta enempää kuin tienaat." - Eipäs. Ei budjetti mitään varmista, sen voi aina halutessaan ylittää. Samassa kappaleessa väitetään myös että "Luottokortti on kätevä maksuväline." Siis!? Luottokortti on vihoviimeinen kapistus ihmiselle jolla rahat on vähissä ja haluaa kuluttaa vähemmän kuin tienaa, koska se juuri on laite, jolla mainitun budjetin voi kaikista helpoiten ylittää.

-
ps. Miksi &#¤"#ssä ohjelmista pitää tehdä graafisesti niin mahdottoman "hienoja"?!? Aina kun törmää esimerkiksi johonkin uuteen mediasoittimeen, ensimmäinen vaikutus on järkytys. Korkeintaan play-nappula löytyyn suoraan, kaikkia muita toimintoja, soittolistasta lähtien saa etsiä kissojen ja hiirien avulla. Monesti jopa sammutusruksi on piilotettu ettei ohjelmasta pääse edes pois luovutettuaan toimintojen etsinnän.
Lunatic and the strange is logic
©1983 Gazebo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti