12.12.14

Lutvaa

Seuraava tarina, ei ehkä toimi näin kirjoituksena erityisen mahtavasti, mutta kuvittele, että kerron tätä sinulle perjantai-tuopillisen ääressä, livenä. Tuskin se niin hankalaa, onhan itsellänikin tässä tuoppi edessäni.

Liittyen vanhaan edelliseen, asioilla on tapana lutviutua, edelleen.
Asun ja työskentelen "lähiössä", "kaukana" keskustasta, jossa käyn vain harvoin ja syystä. Jokin aika sitten tuli tarve noutaa yksi avain, sieltä keskustasta, toimisto-aikoina, jolloin olen itsekin töissä, tietenkin. Keskellä päivää siellä käyminen, näin autottomana, söisi vähintään tunnin, plus kaikki se aika joka vietetään perillä tekemässä jotain ylimääräistä. Joten sellaisen ajan tuhlaaminen työpäivästä, ihan vain yhden asian takia ei sovi ajankäyttöajatusmaailmaani, varsinkin näin, kun töissä on yllinkyllin mukamas parempaakin tekemistä.
Mutta sitten, ns. normaalissa suunnitelmassani, hakuhaarukkaan osui käyminen kotikotona, tarkoittaen tietenkin perjantaita, jolloin työt lopetetaan ajoissa kesken, hakeakseni samasta keskustasta vuokra-ajoneuvon liikkumiseeni. Eli kyseisen avaimen noutaminen onnistui näppärästi, melkein jopa ohimennen.

Käytön jälkeen, avaimen palautus samaan paikkaan antoi odottaa itseään, koska yritin taas keksiä mahdollisimman sopivaa hetkeä käydä uudestaan keskustassa.
Sivujuonteena ja toisena "ongelmana" oli suunnitelmani joululomaisesta kotikoto-reissun järjestämisestä. Siihen tarkoitukseen ehdin jo vuokrata ajoneuvoa tyyriisti kahden viikon lomailuun. Siten aikataulutettu reissuun lähtö meinasi olla liian myöhään, avaimen seuraavan käyttäjän tarpeeseen. Joten paine tuhlata tunti kesken päivän alkoi nousta pintaan.
Yllättäen, ensiviikolle syntyi ylimääräinen tarve lainata kulkuneuvo yhdeksi päiväksi, pääkaupunkiseudulla vierailemiseen. Tämä uusi järjestely mahdollisti samalla sen, että isommat joululahjat ja lemmikit siirtyvät kotikotoon sillä reissulla, mahdollistaen oman lomailuun siirtymisen käyttäen julkisia kulkineita. Tämän seuraus on myös se, että lomasta saadaan melkein viikkoa pidempi, koska se ei maksa mitään ekstraa (kun laina-aika-maksuperusteinen lomavuokra-auto voitiin peruuttaa).
Tosin tämä yhden päivän kulkuneuvo hankitaan muualta kuin keskustasta, joten avaimen palautusta sekään ei helpota.
Ja koko kombon viimeisimpänä niittinä, lopullinen lutviutus tapahtui eilen, kun avaimen "keskustalainen" vastaanottaja ilmestyi, muilla asioillaan, omaan "työmaaruokalaani" lounaalle, joten onnistuin pääsemään eroon siitäkin, ihan vain vierailemalla viereisessä pöydässä. :=)
Sing a song and
have some fun
When all the work
is done.
©1997 Captain Jack

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti